Hou je van jezelf ?

Om van anderen te kunnen houden, moet je eerst van jezelf houden. Zonder je gezien te hebben, of zonder te weten welke prestaties je hebt geleverd kan ik je vertellen dat je de moeite waard bent. Je bent een mens. Met sterke kanten en zwakke kanten. En of je nu steenrijk bent of straatarm, jouw waarde blijft hetzelfde. Jij bent uniek. De moeite waard en onmisbaar in de samenleving.

de waarde van een mens

is moeilijk te bepalen

het is niet echt te meten

met normen of met schalen

maar onvoorstelbaar waardevol

oneindig en veel meer

dat komt wel aardig in de buurt

daar komt het wel op neer.

Jouw waarde wordt niet door mensen bepaald!

Jouw waarde wordt niet bepaald door mensen. Door testen, toetsen of observaties. Door praatjes of meningen. Jouw waarde zit al ingebakken. En als er mensen zijn die daar aan twijfelen dan is dat jammer voor deze mensen. Jij blijft bijzonder waardevol. Vergelijk het met een briefje van 100 euro. Als het briefje op de grond valt blijft het evenveel waard. Als het door de wind wordt weggeblazen blijft het evenveel waard. Als een vogel er op poept blijft het evenveel waard. Als het in de modder ligt blijft het evenveel waard. En iemand die het opraapt en op waarde schat zal er blij mee zijn. De waarde wordt bepaald door de bank die er helemaal achter staat. Zo is het ook met jouw leven. God* gaf het waarde. Hij staat er nog steeds achter.

* Wij hebben deze site gemaakt vanuit onze levensovertuiging, omdat we denken dat het waardevol is voor iedereen. Als jij een andere levensovertuiging hebt dan is het geen enkel probleem om de volgende stappen te zetten. Het zal je leven verrijken. Diep in ons hart hopen we wel een beetje dat je door alles heen de Bron van Liefde zal ontdekken.

De werkelijke waarde van een mens kan worden gevonden in de mate waarin hij bevrijding van zijn eigenbelang heeft bereikt.

Albert Einstein

Hou van een ander zoals je van jezelf houdt

Vanuit de zekerheid dat je er zelf mag zijn, kun je ook een relatie aan. Zonder eigenwaarde kom je al snel in een ongelijkwaardige relatie die er slechts op is gericht om de ander te behagen. Jouw leven staat dan in het teken van het leven van de ander. Jouw waarde wordt niet benut. En dat is jammer. Alles dat je vermenigvuldigd met nul wordt nul. Als je gaat leven vanuit jouw waarde dan kan jouw relatie een grotere waarde gaan vertegenwoordigen dan ieder afzonderlijk. Wat jij niet alleen kon en wat jouw partner niet alleen kon dat kunnen jullie wel samen bereiken. Jij mag groeien en de ander mag groeien. Jij mag genieten en je laat de ander genieten. Jij mag troosten en getroost worden. Jij mag winnen en je gunt het je partner ook.
Naar stap 3